Ημερομηνία:
18.08.2015 - 24.08.2015

Περιγραφή

Το dissonArt ensemble στα πλαίσια των εργαστηρίων του Μουσικού Χωριού 2015 διοργανώνει το "Explore! 2", μία σειρά από reading sessions που απευθύνεται σε συνθέτες. To "Explore!" προσφέρει στους συνθέτες τη δυνατότητα να ακούσουν τα έργα τους, να έρθουν σε διάλογο με τους εκτελεστές, να πειραματιστούν και να αναζητήσουν νέους τρόπους έκφρασης μέσα από την μουσική τους.

Κατά τη διάρκεια των ανοιχτών δοκιμών θα συζητηθούν και εξερευνηθούν παράμετροι όπως, οι σύγχρονες τεχνικές των οργάνων και η χρήση τους, ζητήματα σημειογραφίας, λειτουργικότητας και αισθητικής.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να καταθέσουν ένα έργο για οποιονδήποτε συνδυασμό των οργάνων φλάουτο, κλαρινέτο, βιολί, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο και πιάνο. Τα έργα δεν χρειάζεται να είναι ολοκληρωμένα εφόσον προσφέρεται πεδίο μελέτης και εκτέλεσης μικρότερων αποσπασμάτων.

Στo φετινό Explore το dissonArt ensemble έχει την τιμή να φιλοξενεί την φλογερίστα Ulrike Mayer- Spohn η οποία στα πλαίσια της ερευνητικού της προγράμματος "RecorderMap" (www.recordermap.com), θα παρουσιάσει λεπτομερώς όλα τα όργανα της οικογένειας του φλάουτου με ράμφος. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ηχητικές δυνατότητες του οργάνου και σε σύγχρονους ήχους και τεχνικές του, σε συνδυασμό με προτάσεις σημειογραφίας, έτσι ώστε να ενταχθεί το φλάουτο με ράμφος σε σύνολα σύγχρονης μουσικής . Οι συμμετέχοντες μπορούν ως εκ τούτου, να συμπεριλάβουν το φλάουτο με ράμφος στην παραπάνω διανομή συνθέτοντας ένα νέο έργο για σύνολο.


Για ερωτήσεις ή επιπρόσθετες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.music-village.gr


dissonArt ensemble
Γιάννης Ανισέγκος, φλάουτο
Αλέξανδρος Σταυρίδης, κλαρινέτο
Θοδωρής Πατσαλίδης, βιολί
Χαρά Σειρά, βιόλα
Βασίλης Σαΐτης, τσέλο
Γιάννης Χατζής, κοντραμπάσο
Νίκος Κυριόσογλου, πιάνο

+ Ulrike Mayer- Spohn, φλάουτα με ράμφος