Ημερομηνία:
17.08.2010

Περιγραφή

Το dissonArt ensemble στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά του στο μουσικό χωριό, πραγματοποιεί ένα εργαστήρι σύγχρονης μουσικής, που αυτή τη φορά απευθύνεται τόσο σε συνθέτες, όσο και σε εκτελεστές.

Για τους συνθέτες η πρόσκληση αφορά στη σύνθεση ενός έργου για οποιονδήποτε συνδυασμό των οργάνων φλάουτο, κλαρινέτο, βιολί, τσέλο και πιάνο, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν σε πρόβες με τα μέλη του εργαστηρίου και να το παρουσιάσουν στην τελική συναυλία. Η διάρκεια του έργου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 10 λεπτά και θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι την 10η Ιουλίου 2010.

Όσον αφορά στους εκτελεστές καλούμε μουσικούς κάθε επιπέδου και ηλικίας να γνωρίσουν τον κόσμο της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας. Τα μαθήματα θα είναι εισαγωγικά και θα περιλαμβάνουν ακροάσεις έργων , στοιχεία τεχνικών και σημειογραφίας, ατομικά μαθήματα και πρόβες συνόλου. Στους συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα μουσικά σύνολα θα αποσταλούν έργα μέχρι τις 15 Ιουλίου. Επίσης, εφόσον το επιθυμούν μπορούν να προετοιμάσουν ένα οποιοδήποτε σόλο έργο του 20ου/21ου αιώνα προκειμένου να το μελετήσουν σε ατομικό μάθημα.

Τέλος, το dissonArt και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ευκλείδης θα πραγματοποιήσουν μία μοναδική παραγωγή υλοποιώντας στο Μουσικό Χωριό 2010 το τελετουργικό έργο του Γιάννη Χρήστου Επίκυκλος. Το έργο είναι μια ανοιχτή φόρμα, όπου μουσικοί και performers συνυπάρχουν σε ένα αποτέλεσμα όπου τα όρια μεταξύ εκτελεστή και θεατή καταρρίπτονται, καθώς κάθε απόπειρα υλοποίησης του έργου συνιστά και μια διαφορετική εκδοχή του. Ο χώρος τέλεσης του έργου θα περιλαμβάνει όλο το χωριό του Αγίου Λαυρεντίου, ενώ το σύνολο των συμμετεχόντων στο μουσικό χωριό θα κληθεί να συμμετάσχει, είτε πιο ενεργά, μέσα από υλικό που θα ετοιμαστεί στα εργαστήρια, είτε λιγότερο ενεργά, εκτελώντας απλές δράσεις. Μία μοναδική στιγμή συνάντησης και συλλογικής δημιουργίας ολόκληρου του Μουσικού Χωριού σε ένα σπάνιο έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Υπεύθυνοι εργαστηρίου

Γιάννης Ανισέγκος (πνευστά)
Θοδωρής Πατσαλίδης (έγχορδα)
Λενιώ Λιάτσου (πιάνο)

για περισσότερες πληροφορίες: www.music-village.gr