Μέλη

Γιάννης Aνισέγκος
φλάουτο

bio anissegosΟ Γιάννης Ανισέγκος κατέχει από το 1999 την θέση του κορυφαίου Β’ στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Σπούδασε φλάουτο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Ilie Makovei, στο σολιστικό τμήμα της Ανώτατης Μουσικής Σχολής της Κολωνίας με τον Hans-Martin Műller (υποτροφία Aλεξάνδρα Tριάντη) και στο Trinity College of Music του Λονδίνου με καθηγητές τους Anna Noakes, Lynda Coffin και Alan Baker (piccolo). Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Το ενδιαφέρον του για τη σύγχρονη μουσική και τη χρήση διευρυμένων τεχνικών των οργάνων της οικογένειας του φλάουτου τον έφερε σε επαφή με πολλούς συνθέτες και ένα πλούσιο ρεπερτόριο για το όργανο αυτό. Είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής dissonArt ensemble και του τρίο ΙΑΜΑ. Με τα σύνολα αυτά έχει μία συνεχή παρουσία από το 2004 σε διεθνή φεστιβάλ και κεντρικές σκηνές της Ευρώπης όπως Münchener Biennale, Deutsche Oper Berlin, Musikprotokoll Graz, Festival Mixtur Barcelona, Biennale Salzburg, WDR Κöln, Φεστβάλ Αθηνών, Musica Insieme Contemporanea Bologna, Kunstfestspiele Herrenhausen Hanover, Darmstädter Ferienkurse, Festival 4020 Mehr als Musik Linz, Klangspuren Innsbruck, Klang Festival Copenhagen, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ΜΜΘ, ΜΜΑ, Μinoritensaal Graz, BKA Theater Berlin, Κolumba Μuseum Κöln, Εναλλακτική Σκηνή Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ άλλων. Τον Απρίλιο του 2017 παρουσίασε με την Κ.Ο.Θ. σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα του Krzysztof Penderecki.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται και ως καθηγητής φλάουτου, ενώ από το 2017 διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει παραδώσει σεμινάρια φλάουτου στο Μουσικό Χωριό, στο ΑΒΓΟ και στη Μουσική Κατασκήνωση Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. Έχει ηχογραφήσει για την Dissonance Records τα CD με τίτλο IAMA – Present Perfect Vol.1 και dissonArt live in Köln και συμμετέχει στο CD της Naxos με τίτλο Papaioannou, Y.A.: In the Depth of the Looking Glass /Associations /Erotic /Rhythms and Colours.





Αλέξανδρος Σταυρίδης
κλαρινέτο

bio stavrisisΓεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979.

Το 1990 ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον κ. Κοσμά Παπαδόπουλο και τον Ιούνιο του 1998 πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση.

Παρακολούθησε σεμινάρια κλαρινέτου και μπάσου κλαρινέτου με τους Enric Joan Lluna, Οctav Popa, και Petco Radev. Συμμετείχε σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποσπώντας:
Α' Βραβείο στην κατηγορία των πνευστών στα Διεθνή Μουσικά Σεμινάρια Βερτίσκου (1996),
Γ' Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Γαλλικής Μουσικής στο Plovdiv της Βουλγαρίας (1998),
Β' Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της Δ.Ε.Θ.(2001), στη Θεσσαλονίκη,
Β'  Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ξύλινων Πνευστών ΤΕΧΝΗ (2007) και
Α' Βραβείο στον Wilfred Hambleton Clarinet Competition του Trinity College of Music (2007).

Είναι απόφοιτος του Trinity College του Λονδίνου (Postgraduate Advanced Diploma), όπου φοίτησε στην τάξη του Joan Enric Lluna.

Από το 2002 κατέχει τη θέση του Β' Κορυφαίου στην Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.





Χαρά Σειρά
βιόλα

bio siraΓεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε βιολί με τη Σοφία Ποιμενίδου και τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο. Σπούδασε βιόλα στο  Conservatoire National Supérieur του Παρισιού με τους Jean Sulem και  Bruno Pasquier. Αποφοίτησε το 1994 με Πρώτο Βραβείο παμψηφεί και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire National  του Bordeaux με τον Τάσο Αδαμόπουλο.

Ως μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, από το 2001 έως το 2007, εμφανίστηκε σε φεστιβάλ μουσικής δωματίου στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία ενώ ηχογράφησε έργα Σκαλκώτα, Ρεσπίγκι, Νίλσεν  και Κόσκιν για την BIS.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Διετέλεσε Α’κορυφαία στις βιόλες στην Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Την ίδια θέση κατέχει από το 2002 στην  Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Από το 2010 είναι μέλος του συνόλου dissonArt.

Διδάσκει βιόλα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.





Λενιώ Λιάτσου
πιάνο

bio liatsou

Η Λενιώ Λιάτσου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι πιανίστα και περφόρμερ με διεθνή καριέρα. Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Carnegie Hall, Purcell Room, Blackheath Concert Hall, Mέγαρο Mουσικής Aθηνών και Θεσσαλονίκης, St.Martin in the Fields και σε Φεστιβάλ όπως τα Klang Copenhagen, Βath Music Festival, Park Lane Group, Φεστιβάλ Αθηνών, κ.ά.

 Έχει συμπράξει ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού ενώ οι ερμηνείες της έχουν λάβει θερμότατες κριτικές από τον διεθνή τύπo (New York Times, The Guardian κ.α).Έργα ειδικά γραμμένα για την ίδια έχουν γράψει συνθέτες όπως ο Γ. Κουμεντάκης, Μ. Λαπιδάκης,  Ν. Roensholdt  κ.α.

 Το έντονο ενδιαφέρον της για το μουσικό θέατρο την έχει οδηγήσει ως performer σε συνεργασίες με συνθέτες και σκηνοθέτες διεθνούς κύρους όπως οι Georges Aperghis, Manos Tsangaris και Μιχαήλ Μαρμαρινός.  Το 2005 ίδρυσε μαζί με το Θ.Πατσαλίδη το σύνολο σύγχρονης μουσικής dissonArt ensemble.

Πήρε το δίπλωμα πιάνου από το Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την Δόμνα Ευνουχίδου και συνέχισε στο Λονδίνο με την Susan Bradshaw παίρνοντας το  Βachelor από το Goldsmiths College και το Master of Music in Advanced Performance από το Royal College of Music. Με υποτροφία από το RCM μελέτησε με τον Pierre-Laurent Aimard και τον Georges Pludemarcher στο Conservatoire National Superieur στο Παρίσι.

   Έχει ηχογραφήσει με τις δισκογραφικές εταιρίες God Records, ’Λέσχη του Δίσκου', Dissonance records, Naxos κ.α. Το 2017 κυκλοφόρησε δίσκο βινυλίου με έργα του Γιώργου Απέργη σε συμπαραγωγή με το Ίδρυμα Ι.Φ. Κωστοπούλου, τον οποίο παρουσίασε σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.  Οι ηχογραφήσεις της έχουν αναμεταδοθεί από το Κρατικό Ραδιόφωνο στην Αυστρία, Γερμανία, Σλοβενία, Γαλλία και Αυστραλία.  

Τα έτη 2003- 2013 δίδαξε ως ειδικός επιστήμονας στο Tμήμα Mουσικών Σπουδών του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ από το 2017 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
www.lenioliatsou.com







Θοδωρής Πατσαλίδης
βιολί

bio patsalidisΓεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1974.

Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον πατέρα του Κώστα Πατσαλίδη σε ηλικία 6 ετών με τον οποίο παρέμεινε μέχρι την αποφοίτηση του από το Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης το 1991 όπου πήρε δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί και Α' βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του στην Mουσική Aκαδημία της Bιέννης με τον Günther Pichler (Alban Berg Quartett) και κατόπιν στο Graz στην τάξη του Xρήστου Πολυζωίδη όπου πήρε το σολιστικό δίπλωμα βιολιού (Konzertfach) το 1997.

Kατά την διάρκεια των σπουδών του κέρδισε υποτροφίες της K.O.Θ, του ιδρύματος Bουδούρη και του Συλλόγου Φίλων Mουσικής του Mεγάρου Mουσικής Aθηνών (Aλεξάνδρα Tριάντη).

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Συμφωνική Oρχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Kρατική Oρχήστρα Kύπρου και την Oρχήστρα Pαδιοφωνίας Bουκουρεστίου. Eπίσης έδωσε ρεσιτάλ με έργα σύγχρονης μουσικής για σόλο βιολί γραμμένα για τον ίδιο στην Minoritensaal - Graz. Υπήρξε βιολιστής των συνόλων "ART RESONANZ" και "Szene Instrumental" και ιδρυτής του κουαρτέτου σύγχρονης μουσικής "Corda Quartett". Επίσης έχει συνεργαστεί με το Klangforum Wien και το Ensemble Modern. Εμφανίστηκε σε σημαντικά φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής όπως τα Steirischer Herbst, Darmstädter Ferienkurse και Biennale.

Έχει επίσης ηχογραφήσει για την Pαδιοφωνία της Σλοβενίας, Kροατίας, Γερμανίας, Ρουμανίας και Aυστρίας. Επίσης είναι μέλος του αυτοσχεδιαστικού οπτικοακουστικού σχήματος Free Call. Δίπλα στην καλλιτεχνική δραστηριότητα στον χώρο της σύγχρονης μουσικής είναι κορυφαίος Α' της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.





Γκρέτα Παπά
βιολί

bio papaΗ Γκρέτα Παπά γεννήθηκε στη Κορυτσά το 1978.
Ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολί, με καθηγήτρια τη Hilda Skendi,και στα θεωρητικά στο μουσικό Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο "Tefta, Tashko, Koco" της Κορυτσάς όπου πήρε το απολυτήριο λυκείου με άριστα παμψηφεί και διάκριση στη μουσική εκτέλεση. Στη συνέχεια σπούδασε βιολί στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Μίκη Μιχαηλίδη. Το 2001 πήρε το "Δίπλωμα Βιολιού" με άριστα παμψηφεί και Α' Βραβείο. Συνέχισε της μουσικές της σπουδές στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη τάξη βιολιού του καθηγητή Δημήτρη Χανδράκη και αποφοίτησε το 2012 με βαθμό Άριστα.

Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καθηγητές όπως Γίωργο Δεμερτζή, Rudolf Koelman, Pierre Amoyal κ.α.

Το 2004 διακρίθηκε με το Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό βιολιού "ΤΕΧΝΗ" και το Γ' Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολοιού "L.PETRELA" στα Τιρανα.

Εχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχηστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έιναι μέλος του πιάνο τρίο "Κασταλία" και συνεργάζεται τακτικά με διάφορα μουσικά σύνολα της Θεσσαλονίκης.

Απο το 2001 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με θέση στα πρώτα βιολιά.





Βασίλης Σαΐτης
βιολοντσέλο

bio saitisΟ Βασίλης Σαΐτης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1978.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο τσέλο και στα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Πήρε το Δίπλωμα Αρμονίας με Διάκριση το 1994 και το Δίπλωμα Τσέλου με Διάκριση και Πρώτο Βραβείο το 1996. Την ίδια χρονιά έγινε δεκτός στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου απ' όπου αποφοίτησε το 2000 παίρνοντας το πτυχίο Bachelor of Music με βαθμό First Class Honours. Συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Masters of Music με υποτροφία του συλλόγου "Φίλοι της Μουσικής". Τον Ιούνιο του 2003 του απονεμήθηκε το πτυχίο Masters με τη διάκριση Merit. Καθηγητές του στο τσέλο κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Λονδίνο υπήρξαν οι David Strange και Colin Carr.

Η Βασιλική Ακαδημία τον τίμησε με διακρίσεις όπως τα βραβεία Herbert Wallen Prize και Sir John Barbirolli Memorial Prize. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια τσέλου και μουσικής δωματίου στην Αγγλία και στον Καναδά με διακεκριμένους σολίστες όπως οι Aldo Parisot, Robert Cohen, Paul Watkins και ο πιανίστας Gyorgy Sebok. Το 1992 και το 1994 κέρδισε Α' βραβείο στους διαγωνισμούς εγχόρδων του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Σαΐτης έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική και τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ακαδημίας του Detmold και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Χάσκοβο στη Βουλγαρία. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βέροια και αλλού) και στην Αγγλία (Λονδίνο, Kent, Surrey, Plymouth και αλλού).

Για πέντε χρόνια (1995-1999) εκπροσώπησε, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, την Ελλάδα στην Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης, την τελευταία χρονιά ως Α' κορυφαίος. Έτσι είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με κορυφαίους διευθυντές ορχήστρας όπως οι Bernard Haitink, Sir Colin Davis, Vladimir Ashkenazy κ.ά. και να παίξει σε ιστορικές αίθουσες όπως οι Cité de la Musique στο Παρίσι (όπου συμμετείχε και σε παρουσίαση του 1ου Σεξτέτου για Έγχορδα του Brahms σε συναυλία μουσικής δωματίου), Φιλαρμονική στο Βερολίνο, Royal Albert Hall στο Λονδίνο (στο διεθνές φεστιβάλ Prom Concerts που μεταδίδεται ζωντανά από το BBC) κ.ά.

Τον Οκτώβριο του 1999 προσκλήθηκε να ηγηθεί της ομάδας των τσέλων της United World Philharmonic Youth Orchestra σε συναυλία στην Beethovenhalle στη Βόννη στα πλαίσια του Συνεδρίου για την Αλλαγή του Κλίματος.

Τέλος, τον Ιούνιο του 2002 προσλήφθηκε ως Α' κορυφαίος στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα αναπτύσσει πολύπλευρη καλλιτεχνική δραστηριότητα.





Γιάννης Χατζής
κοντραμπάσο

bio chatzisΣπούδασε κοντραμπάσο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στις τάξεις του Γ. Ξεναρίου και Γ.Γράλλιστα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatoire National Superieur στο Παρίσι και ακολούθως με τον Μ.Aerts στο Conservatoire Royal στις Βρυξέλλες απ' όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση.

Έχει συνεργαστεί με την National Orchestra του Βελγίου, με την Radio Symphony Orchestra των Βρυξελλών, όπως επίσης και με την Liege Royal Opera. Από το 2002 κατέχει την θέση του Β κορυφαίου στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Στον τομέα της μουσικής δωματίου έχει συμμετάσχει σε διάφορα σύνολα μεταξύ των οποίων το OXALYS ΕNSEMBLE (Βρυξέλλες) που ειδικεύεται στην εκτέλεση έργων της ύστερης Ρομαντικής εποχής και του σύγχρονου ρεπερτορίου. Επίσης υπηρξε μέλος του Quarto Basso στην Θεσσαλονίκη. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχηστρα Εγχορδων της Μονς (Βέλγιο) όπως επισης και με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.






Κώστας Αργυρόπουλος
κρουστά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Απέκτησε το Δίπλωμα κρουστών με Άριστα Παμψηφεί 1110054 copy από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας.
Συνέχισε τις σπουδές του στην ανώτατη μουσική ακαδημία του Detmold στην τάξη του Peter Prommel
όπου απέκτησε Bachelor of Music και έπειτα Master of Music με ειδίκευση στη μουσική δωματίου.

Έχει εμφανιστεί με πολλές ορχήστρες στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Μεταξύ αυτών η Dortmunder Philharmoniker,
Nordwestdeutsche Philharmonie, Philharmonie Südwestfalen, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ κ.α.
Είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής “DissonΑrt ensemble”, ενώ ήταν μέλος του γερμανικού σύνολου σύγχρονης μουσικής
“Ensemble Horizonte” και της  μπαρόκ ορχήστρας "La Rejouissance”. Ήταν τακτικός συνεργάτης του Landestheater Detmold
όπου συμμετείχε σε πολυάριθμες παραγωγές όπερας.

Με την Kazuyo Tsunehiro έχει δημιουργήσει το ντουέτο κρουστών “Kazukos Duo" και έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία,
παρουσιάζοντας κυρίως δικές τους μεταγραφές για μελωδικά κρουστά.
Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου κρουστών Percussion Collective Detmold.
Έχει παρακολουθήσει Masterclasses και έχει λάβει μαθήματα από διακεκριμμένους μουσικούς μεταξύ των οποίων οι Keiko Abe,
Jean Geoffroy, Nancy Zeltsman, Marinus Komst, Peter Sadlo, Momoko Kamiya, Arend Weitzel.

Από το 2020 κατέχει τη θέση του κορυφαίου β’ στα κρουστά στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.